Nyakunkon a karácsony, mit vegyek?

 

Megkezdődött az ünnepi készülődés, a várakozás időszaka, ezzel együtt a karácsonyi ajándékok vásárlása, melyet idén is a Black Friday nyitott. Tippek és trendek, melyek segíthetnek eligazodni az ünnepi forgatagban.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a karácsony közeledtével egyre nehezebb helyzetbe kerülnek azok, akik otthonról kívánják beszerezni a kiszemelt meglepetéseket. A december közepén webshopokon keresztül leadott megrendelésekkel kapcsolatosan a futárcégek és a posta is óvatos, az Euronics tanácsa is az, hogy házhozszállítást csak december 12-ig kérjünk. Ezt követően inkább a bolti átvételt válasszuk, ha biztosak akarunk lenni benne, a csomag időben a karácsonyfa alá kerül. Decembertől ezt segíti az is, hogy az Euronics mind a 69 üzlete vasárnap is nyitva tart.

Kisebbet, vagy nagyobbat?

Évről-évre egyre többet költünk karácsonyi ajándékokra, többet és drágábban vásárlunk. De mitől lesz jó egy meglepetés? Elsősorban attól, ha a megajándékozottra tudjuk szabni, kapcsolódik az érdeklődési köréhez és/vagy praktikus. Minél jobban ismerjük azt, akinek kedveskedni szeretnénk, annál könnyebb dolgunk lesz. Elromlott a kávéfőzője? Megállás nélkül valamelyik új konzolos játékról beszél, amire nagyon vágyik? Lecserélné a telefonját? Okosítaná a tévéjét?

Drágább ajándékok esetén szóba jöhet az is, hogy közösen adjuk, és a baráti társaság, vagy családtagok szervezik meg, hogy az ajándékozottnak tényleg boldog karácsonya legyen. Műszaki cikkek esetén – bármilyen furcsán hangzik is – érdemes kipróbálni a terméket átadás előtt, hogy a karácsonyfa mellett garantálni tudjuk az örömöt. Kiterjesztett garanciával, termékbiztosítással hosszabb időre biztosíthatjuk a gondtalan használatot.

Egy új TV, vagy konzol beszerzése nemcsak a gyerekeknek, a szülőknek is sok örömet okozhat, így két legyet üthetünk egy csapásra az ilyen típusú ajándékokkal. A hitelre történő vásárlással nem kell kompromisszumot kötni akkor sem, ha az év végi bónusz januárra csúszik a munkahelyen. Az Euronics adatai alapján a vásárlók több mint 20 százaléka részletfizetéssel vásárol százezer forint feletti műszaki cikkeket, ezzel elkerülve azt, hogy az új szerzemények egy összegben terheljék a családi kasszát.

Az idei karácsonyi időszak slágerei a klasszikus televízió és háztartási kisgépek mellett az okostelefonok, gamer kiegészítők, a több játékkal együtt megvásárolható konzolcsomagok, de sokan választják a kávéfőzőket, és az idei év favoritjának számító állóporszívókat is. Mivel egyre több a kütyü körülöttünk, népszerűek a külső akkumulátorok, illetve audioeszközök is – mondta el Hunyady László az Euronics marketing és értékesítési igazgatója.

A csomagoláson rengeteg múlik, egy kreatív, egyedi forma, vagy csomagolópapír fél siker! Ne sajnáljuk az időt ezek kiválasztására, és a szép csomagolásra sem, ettől még azok is karácsonyi hangulatba jönnek, akik a havazás ellenére távolinak érzik december végét.