Ilyen hatással vannak ránk a különböző illatok

A különböző illatok tehát mind hatással vannak ránk, némelyen nyugtatnak, némelyek élénkítenek. Most hoztunk néhány példát arra, hogy mikor milyen illatú gyertyát vagy füstölőt érdemes gyújtani otthon.

Vanília: A vanília illata kellemes hatást kelt az emberben, nyugtatja a szervezetet, oldja a feszültséget. Antioxidáns hatásának köszönhetően oldja a szabadgyököket, tehát képes egyes betegségek megelőzésére is. Nagyon fontos azonban, hogy a túl tömény vanília illat már éppen ellenkező hatást vált ki, tehát nem nyugtat, hanem élénkít.

 

Levendula: Tökéletes segítség a zaklatottság, nyugtalanság ellen. Az egyik legrégebbi módszer a levendula illatának felhasználása, ha valaki stresszes, feszült. 

Citrom: Élénkítő hatása mellet az egyik legnagyobb baktériumölő illat. Illóolajként kitünő levegőtisztító, fertőtlenítő hatású. 

 

Fahéj: A fahéj illatáról elsőre valószinűleg mindenkinek a karácsony ünnepe jut eszébe. Ehhez kapcsolódoan mondhatni, hogy a fahéj valóban ünnepi légkört teremt, hiszen gondűző hatású, gondolatébresztő és közérzetjavító is.

Fenyő: Frissítő, élénkítő, Erősítő illat. Gyakran az autó illatosítására használják, hiszen tökéletes hatása lehet, ha az autóvezető fáradékony, és kevésbé kipihent.

Narancs: A citrom mellett ez az illat is tökéletes a levegő frissítésére, tisztítására. Emellett pedig nyugtató, stresszoldó és kedélyjavító hatása is ismert. Depressziós hangulat elűzésére tökéletes alapanyag.

 

Az illatoknak tehát sokféle és meghatározó hatása lehetnek ránk, csak meg kell találnunk, hogy melyikre van éppen szükségünk.