Fekete ruhában esküvőre menni - miért ne?

Manapság sok a "lázadó" menyasszony, aki nem fehér ruhában mondja ki a boldogító igent. Ha viszont a nagy nap főszereplői gondolkodhatnak másképp,akkor a meghívott vendégek miért ne?

 

 

A fekete szín a magyar kultúrában eredetileg a szomorúság, a gyász színe. A nagy divatházak elterjedése azonban rácáfolt erre, akik nem csak a hétköznapokra, hanem alkalmakra is fekete kisestélyiket gyárotottak. Ma pedig már bármelyik boltba betévedve találhatunk elegáns fekete ruhákat, melyekben akár esküvőre is elmehetünk.

 

 

Coco Chanel az 1920-as évek végén hozta divatba a kis fekete ruhát, és milyen jól tette! Véleménye szerint a kis fekete elegáns ruha minden nő ízléséhez passzol, bármilyen stílust képviselő hölgy hordhatja.

 

 

Innentől kezdve szép lassan elfogadott és szeretett ruhadarab lett ez a világ nagyobb részén. És ha már ilyen népszerű, miért ne lehetne felvenni egy esküvőn? A fehér ruha a vendégeknek más kérdés, hiszen az eredetileg mégiscsak a menyasszony színe, és azért még ma is a legtöbb ara ezt a színt választja.

A feketével viszont nem lőhetünk mellé, pláne ha egy szép és különleges ruhát választunk. A bevállalósabbak akár nadrágkosztümöt is választhatnak, amelyen talán egy kicsit elfogadottabb a fekete szín.

 

 

Ha viszont van akinek még mindig ellenszenves, hogy fekete ruhában menjen esküvőre, esetleg a menyasszony maga kéri, hogy ne legyenek a vendégek fekete ruhában, még mindig ott van vésztartaléknak bármilyen sötétebb színű outfit. Sötétkék, sötétzöld, vagy sötétbordó ruhák is éppúgy lehetnek elegánsak, és a fekete szín kedvelői is talán szívesen viselik ezeket.

 

 

Ma már olyan is előfordul, hogy a modern menyasszonyok dirket fekete ruhát csináltatnak a koszorúslányaiknak, ami valljuk be, nagyon jól mutat, bár nagymamáink véleménye biztosan ellentétes lenne ezzel. Az viszont biztos, hogy minden menyasszony a saját ízlése szerint dönt arról, hogy milyen színek jelenjenek meg a saját, illetve koszorúslányainak ruháin.